دسته‌بندی نشده

۵دقیقه بحرانی در ترافیک آسانسور چیست؟

5دقیقه بحرانی در ترافیک آسانسور

۵دقیقه بحرانی

۵دقیقه بحرانی در مثال زیر به طور خلاصه مهم ترین بحث، جابجایی آسانسور مطرح گردید، به طوری که زمان سرویس دهی یک آسانسور تابعی است از ظرفیت آسانسور و نفراتی که حمل می کند. جابجایی افراد باید در مدت ۵ دقیقه بحرانی صورت پذیرد و در صورتی که آسانسور بتواند در این ۵دقیقه بحرانی جوابگوی جابجایی ساکنین باشد، می تواند در ساعات دیگر نیز کارکرد مناسبی داشته باشد. ظرفیت جابجایی آسانسور در ۵ دقیقه بحرانی را (Handing Capacity (HC می گویند.

 

جدول تقریبی ساکنین و سایر محاسبه f و S

ترافیک آسانسور در شروع ساعت اداری

معمولاً در یک ساختمان اداری صبح ها و در زمانی که کار اداری شروع می شود و کارمندان باید در ساعت معینی پشت میزهای کار خود قرار بگیرند،حداکثر تقاضا برای استفاده از آسانسور به وجود می آید. بیشتر کارمندان عادت کرده اند که فقط چند دقیقه قبل از شروع کار وارد ساختمان شوند. شکل زیر منحنی وضعیت ورود کارمندان به اداره را نشان می دهد. چنانچه در شکل زیر مشاهده می شود، تعدادی از کارمندان سحرخیز بوده و زودتر از موقع به اداره می رسند ولی عموماً کارمندان درست چند دقیقه قبل از ساعت شروع کار، وارد ساختمان می شوند. وظیفه آسانسور جابجایی و رساندن فوری آنها از طبقه همکف (لابی) به طبقه موردنظرشان می باشد.

 

نمودار مربوط به 5 دقیقه بحرانی

 

همانطور که در شکل فوق ملاحظه می شود، در ۵ دقیقه قبل از شروع کار، وضعیت کارمندان به لحاظ جابجایی بحرانی است. نظر به اینکه ساختمان های اداری بیشترین سهم را در استفاده از سیستم جابجایی عمودی دارند، محاسبات آسانسور برای این ۵ دقیقه انجام می شود، بنابراین محاسبات آسانسورها بر اساس ۵ دقیقه که حداکثر تقاضا برای آن ها وجود دارد انجام می شود.

ظرفیت جابجایی یک آسانسور در ۵دقیقه بحرانی

با توجه به مطالب ذکر شده، ظرفیت جابجایی یک آسانسور در ۵ دقیقه بحرانی عبارت است از:

ظرفیت جابجایی آسانسور درپنج دقیقه بحرانی
که در آن (P) تعداد مسافرین در هر سفر و ( R.T.T ) مدت زمان طول سفر کابین می باشد. تعداد نفرات استفاده کننده از آسانسور را ۱.۷۵ نفر در هر اتاق و درصد استفاده از آن را در نظر می گیرند. مثلاً اگر در یک ساختمان ۲۰۰ اتاق داشته باشیم آنگاه تعداد نفرات استفاده کننده از آپارتمان در ۵ دقیقه بحرانی عبارتست از:

 

مثال ظرفیت جابجایی آسانسور درپنج دقیقه بحرانی
هرچه زمان انتظار (I) کمتر باشد، از لحاظ سرویس دهی بهتر خواهد بود. زمان انتظار در ساختمان های مسکونی را ۶۰ ثانیه و در ساختمان های تجاری و اداری ۳۰ ثانیه در نظر می گیرند.

فرمول زمان انتظار
که در آن (N) تعداد آسانسور می باشد.

فرمول زمان انتظار

(H.C) مربوط به ساختمان است ولی (`H.C) مربوط به آسانسور می باشد.

 

مثال (۲) : چنانچه ظرفیت یک آسانسور برابر ۱۰ نفر باشد، ظرفیت جابجایی آن با ۳۰=R.T.T ثانیه،برابر است با:

 

ظرفیت آسانسور برابر با ده نفر

یعنی آسانسور فوق قادر است در مدت ۵ دقیقه ۱۰۰ نفر را جابجا نماید.

جابه جایی بحرانی در ساختمان ها

جابجایی بحرانی در ساختمان ها سه حالت دارد:

حالت اول:

وضعیت جابجایی بحرانی در زمان ورود افراد به ساختمان. به طور مثال : در ساختمان های اداری در زمان شروع به کار که کارمندان تمایل به رفتن به طبقات بالا را دارند.

حالت دوم:

وضعیت بحرانی جابجایی دو طرفه بین طبقات که در زمان ورود به ساختمان و خروج از آن همزمان ایجاد می شود. به طور مثال: در ساختمان های مسکونی که هنگام صبح، خروج افراد برای رفتن به محل کار، برای خرید و یا خروج بچه ها برای رفتن به مدرسه و یا هنگام ظهر مراجعت به منزل برای صرف ناهار یا شب هنگام مراجعه ساکنین از محل کار.

حالت سوم:

وضعیت بحرانی جابجایی در زمان خروج افراد از ساختمان ایجاد می شود. به طور مثال: در زمان پایان کار اداری که کارمندان مایل هستند به طور همزمان از ساختمان خارج
شوند.

 

جدول تعداد توقف های احتمالی

 

کارفرمایان و مهندسین مشاور گرامی لطفا قبل از طراحی با مدیر طراحی و مهندسی شرکت ایمن آسانبر لیان تماس حاصل فرماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *