نیاز ساختمان ها به انواع آسانسور
در ساختمان های بیش از چهار طبقه با حداکثر طول مسیر حرکت بیش از ۱۰.۵متر (کف ورودی اصلی تا کف آخرین طبقه) تعبیه آسانسور الزامی می باشد.
در ساختمان های ۸ طبقه یا با طول مسیر حرکت ۲۸ متر و بیشتر باید حداقل دو دستگاه آسانسور پیش بینی شود، حتی اگر از نظر محاسبات تعداد و ظرفیت، یک دستگاه آسانسور کافی باشد،در این گونه ساختمان ها باید حداقل یکی از آسانسورها قابلیت حمل صندلی چرخ دار را داشته باشد.
کاربرد آسانسور در بیمارستان ها
در بیمارستان هایی که بیش از یک طبقه داشته باشند، وجود حداقل یک دستگاه آسانسور تخت بر اجباری است. البته اگر سطح شیب دار مناسب در این ساختمان ها وجود داشته باشد این الزام وجود ندارد.
در ساختمان های بیمارستان های درمان سرپایی و مکان های نگهداری سالمندان و معلولین بیش از یک طبقه، حداقل یک دستگاه آسانسور برانکاردبر الزامی است، مگر آنکه سطح شیب دار مناسب وجود داشته باشد.
آسانسور آتشنشانی
اگر ساختمان بیشتر از هفت طبقه یا دارای شش طبقه زیرزمین باشد باید آسانسور آتشنشانی برای آن در نظر گرفته شود. در ساختمان های با ارتفاع ۲۸ متر و بیشتر باید سیستم کنترل آتش نشان به سیستم کنترل آسانسور اضافه شود تا با فعال شدن سیستم و تشخیص دود یا آتش،کابین به طبقه همکف هدایت شده و با درباز متوقف شود و فقط با کنترل آتش نشان ادامه کار آسانسور امکان پذیر باشد. هر مامور آتش نشانی یک کلید دارد که فقط با آن می توان دستورات کارکردی آسانسور را در هنگام آتش سوزی به آسانسور اعمال نمود. استفاده از هر نوع وسایل آتش نشانی در موتور خانه آسانسور به شرطی مجاز است که مخصوص اطفاء حریق مربوط به تجهیزات آسانسور باشد.
طراحی ترافیکی آسانسور
محاسبات تعداد و ظرفیت جابه جایی آسانسور به معنای پیش بینی و منظور نمودن فضای کافی در ساختمان ها است و لذا محاسبه تعداد ظرفیت و سرعت آسانسور در ساختمان با توجه به ارتفاع، جمعیت ساکن و کاربری آن باید در ابتدای کار ( در زمان طراحی ساختمان ) مد نظر قرار گیرد. اولین پارامتر در تعیین نوع و ظرفیت آسانسور، مشخص نمودن تعداد ساکنین مراجعه کنندگان و توزیع آنها در ساختمان می باشد.
مدت کارکرد بحرانی آسانسور
هر ساختمان بر اساس نوع کاربری آن یک مدت کارکرد بحرانی دارد که این زمان کارکرد بحرانی در مدت زمان کار و سرویس دهی آسانسور و کیفیت کارکرد آن تاثیر بسزایی خواهد داشت. در صورتی که آسانسور در این مدت زمان بحرانی از کارکرد مناسبی برخوردار باشد، مطمئناً در سایر ساعات نیز از جابه جایی مطلوبی برخوردار خواهد بود.
به طور مثال: میزان درخواست جابه جایی عمودی در آپارتمان ها ، تابع رفت و آمد روزانه ساکنین ، مثلا: خروج در صبح برای شروع به کار و ورود،در بعد از ظهر پس از پایان ساعت کار، انتخاب تعداد و ظرفیت آسانسور برای ساختمان های وسیع و مرتفع تابع محاسبات پیچیده ای است که در اینجا روش محاسباتی ساده ای توصیه می گردد که می توان از طریق آن به تعداد ظرفیت و تعداد آسانسور در هر ساختمان متناسب با نوع ترافیک آن رسید.
کارفرمایان و مهندسین مشاور گرامی لطفا قبل از طراحی با مدیر طراحی و مهندسی شرکت ایمن آسانبر لیان تماس حاصل فرماید.