دسته‌بندی نشده

انواع درب آسانسور

انواع درب آسانسور

درب ها

انتخاب درب بستگی به نوع آسانسور و بار ترافیکی آن دارد. بسته به هر حالت، باید مناسب ترین نوع درب کابین و درب طبقه استفاده شود، کارآمدترین درب دربی است که دارای زمان باز شدن کمتری بوده و همچنین دارای عرضی باشد که سوار شدن همزمان مسافرین را امکانپذیر سازد.

درب طبقات آسانسور

دربهایی هستند که در محل ورودی طبقات به کابین قرار می گیرند. درب طبقات انواع مختلفی دارد که میتوان انواع درب لولایی، درب تلسکوپی (از یکطرف باز شو) و درب سانترال (از وسط باز شو)، دربهای آکاردئونی را نام برد. انتخاب نوع و اندازه بازشوی طبقات متناسب با نوع کاربری و مطابق با استانداردها صورت می گیرد.

درب های لولایی آسانسور

درب تک پنل اغلب، به عنوان درب طبقات در آسانسورهای کوچک مسافربر در منازل با حجم تردد خیلی کم کاربرد دارد. این نوع درب، فضایی اضافی را برای بازشدن پنل لولایی نیاز دارد و به طور دستی باز و بسته می شود و هر دو زمان باز شدن و بسته شدن نسبتا طولانی دارند. نحوه استفاده از این درب به این صورت است که در به طور دستی باز میشود و بسته شدن آن به کمک یک وسیله مخصوص بستن درب (آرام بند یا دیکتاتور) صورت می گیرد تا از باز ماندن یا کوبیده شدن درب جلوگیری شود.

درب لولایی آسانسور

درب های کشویی افقی

امروزه بیشتر از این نوع دربها استفاده میشود و مزایایی از قبیل بازشدن سریع، کم صدا بودن و راحتی عمل را دارند.
دربهای طبقات باید پس از نصب ریل های راهنما (طبق نقشه های مورد نظر) به صورت کاملا شاقول نصب شوند و هیچ گونه شکاف یا جای باز غیر معمول نداشته باشند.

درب اتوماتیک طبقات آسانسور
برآمدگی و یا فرورفتگی های پشت دربهای طبقات (در مورد کابین بدون درب)، سمت چاه آسانسور نباید به نحوی باشد که سبب گیر کردن ناخواسته دست یا لباس با هرگونه شئ خارجی گردد. ضربه ناشی از برخورد درب به مانع خصوصا مسافران نباید بیشتر از ۱۵۰ نیوتن باشد(این اندازه گیری نباید در یک سوم ابتدای مسیر حرکت انجام گیرد).
جهت تعبیه درب طبقات آسانسور، حداقل ارتفاع کف تا کف دو طبقه متوالی در هر سمت چاه آسانسور مطابق جدول شماره زیر می باشد و طبقاتی که ارتفاع آنها کمتر از ابعاد این جدول باشد به عنوان طیقه محسوب نمی شود و آسانسور نباید در آن طبقه توقف نماید. البته آسانسورهای با درب تونلی (روبروی هم) شامل این موارد نمی گردد و به صورت مجزا در نظر گرفته میشود.

جدول-حداقل فاصله کف تا کف طبقات با توجه به نحوه باز شدن و حداکثر ارتفاع درب آسانسور

در آسانسورهایی که فاصله بین دو طبقه متوالی آن بیش از ۱۱ متر باشد یک درب اضطراری باید در محل مناسب در نظر گرفته شود بطوریکه فاصله آن ها حداکثر ۱۱ متر باشد، این درب اضطراری باید حداقل ۰/۳۵ متر عرض و ۱/۸ متر ارتفاع داشته باشد و بازشوی آن به سمت چاه آسانسور نباشد

درب کابین آسانسور

دربهایی هستند که برای کابین در نظر گرفته میشوند و مانند درب طبقات انواع مختلفی دارند. بهترین نوع آن درب اتوماتیک می باشد. این درب در محل ورودی کابین قرار گرفته و بطور خودکار باز و بسته می شود. سیستم محرکه باز و بسته کردن دربهای خودکار طبقات معمولا روی کابین وجود دارند و هنگام توقف در طبقه مورد نظر، به طور همزمان با بازشدن یا بسته شدن درب کابین درب خودکار طبقه نیز باز یا بسته میشود.

درب اتوماتیک کابین آسانسور

انواع درب های آسانسور


۱ . درب ساده

این درب از نوع لولایی است و فقط طبقات درب دارند، ولی برای کابین دری وجود ندارد. (این نوع درب استاندارد نیست)

۲ . درب نیمه اتوماتیک

درب کابین اتوماتیک کشویی است ولی درب طبقه لولایی است. یعنی به محض باز کردن در طبقه در کابین خود به خود جمع خواهد شد.

۳ . درب تمام اتوماتیک

هم درب کابین و هم درب طبقه به محض رسیدن به طبقه مورد نظر به صورت همزمان و اتوماتیک باز می شوند. درب می تواند به صورت کشویی(تلسکوپی) یا سانترال(از وسط بازشو) باشد.

.
انواع دربهای مربوط به کابین و طبقه در جدول زیر آورده شده اند.

انواع درب طبقه و درب کابین آسانسور

نوشته های مرتبط

3 فکر در مورد “ انواع درب آسانسور

  1. محسن گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    مطالب مندرج در وبسایت شما بسیار مفید بود
    متشکرم

  2. امیرعباس طهمورث گفت:

    آسانسورازآن دسته بندی کارهاست که بظاهرساده ولی درحقیقت پیچیدگی بسیاری هست وهرچه اطلاع کسب کنیم بازم نمیتونیم بگیم که دیگه پروفسوراینکارشدیم بلکه بازیجایی آدم میمونه که مطالعه اطلاعاتی که لطف کردین به اشتراک گذاشتین ازآن دسته اطلاعاتی هست که بقولی پروفسورراه اندازه ممنون ازاطلاعات خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *