دسته‌بندی نشده

موتور محرکه اصلی آسانسور

موتور اصلی آسانسور

موتور اصلی

موتور اصلی استفاده شده در یک سیستم آسانسور، به طور معمول یک موتور سه فاز دو یا یک دور آسنکرون با روتور قفس سنجابی با سرعت و توان مشخص می باشد. توان مورد نیاز هر موتور برای جابجایی کابین با ظرفیت مشخص با مراجعه به جداول ویژه قابل دسترسی است. این موتورها به طور معمول دارای توانایی ۱۸۰ استارت بر ساعت و در موارد پر ترافیک ۲۴۰ استارت بر ساعت می باشند که بدین معناست که در طول مدت یک ساعت در دوره ترافیک به این تعداد میتوانند بصورت نرمال کار کنند در غیر اینصورت موتور داغ کرده و باز میایستد بنابراین یک فاکتور مهم هنگام انتخاب موتور اصلی محاسبات ترافیکی و به دنبال آن تعداد استارت بر ساعت می باشد.

موتور گیربکس آسانسور

موتور گیربکس آسانسور

موتور گیرلس آسانسور

موتور گیرلس آسانسور

انواع موتورهای آسانسور

درصورتی که نیروی محرکه انتقالی به قرقره کششی از طریق یک چرخ دنده حلزونی باشد، مونور از نوع گیربکسی است، چنانچه نیروی محرکه از طریق اتصال مستقیم از موتور به قرقره(فلکه) کشش منتقل گردد، موتور از نوع بدون گیربکس یا گیرلس است. توان موتورهای بدون گیربکس در بازار از ۳ تا ۸۳ کیلو وات متفاوت است، اما موتورهای گیربکسی کششی از توان ۵/۵ تا ۳۰ کیلو وات و برخی بیشتر برخوردارند.

موتورهای گیربکسی دو سرعته AC2 کششی

در این حالت از یک موتور با دو سیستم سیم پیج جداگانه استفاده میشود. در زمان شروع، موتور با سیم پیچ پر سرعت به کار می افتد و برای محدود کردن جریان یک مقاومت به صورت سری به آنها متصل می شود. شتاب گیری آرام کابین با کاهش تدریجی میدان مقاومت صورت می گیرد. با نزدیک شدن به تراز طبقه، موتور با سیم پیچ پر سرعت از کار می افتد و موتور با سیم پیچ که سرعت شروع به کار می کند. سرعت کابین تا رسیدن به فاصله کمی از تراز به صورت تدریجی کاهش می یابد و در این زمان جریان برق قطع می شود و ترمز به صورت اتوماتیک کابین را به آرامی متوقف می سازد.

موتورهای گیربکسی ولتاژ متغییر-فرکانس متغییر VVVF کششی

این نوع موتور شامل یک چرخ دنده حلزونی است و با برق متناوب و یک درایو کنترل سرعت کار میکند زمانی که کابین به فاصله کمی از پاگرد طبقات می رسد، سرعت موتور کاهش پیدا کرده و در لحظه توقف ، ترمز به صورت اتوماتیک عمل می کند تا کابین درجای خود ثابت بماند. در سیستم ولتاژ متغیر مزایایی وجود دارد که با دیگر سیستم ها نمی توان به آن دست یافت. شتاب گیری مثبت و منفی بسیار آرام، این سیستم را نسبت به سیستم های دو سرعته برتر میسازد. تجهیزات این سیستم شامل موتوری با برق متناوب می باشد که برق مستقیم موتور محرکه ماشین گیربکس را تأمین می کند.

موتورهای گیرلس کششی

وجود این تجهیزات برای آسانسورهای پرسرعتی با سرعت ۱/۷۵ متر بر ثانیه و بیشتر، بسیار مهم است. این تجهیزات بهترین روش در برآوردن شرایط ترافیکی با کارایی بالا است.

برای شتاب گیری آرام در مدار میدان ژنراتور از رگولاتور تنظیم کنندهای استفاده می شود که بازده خروجی ژنراتور را کنترل می کند. یک مقاومت متغییر در مدار میدان به تدریج میزان مقاومت را کاهش و ولتاژ ژنراتور را افزایش می دهد تا کابین آسانسور با شتاب گیری آرام به سرعت کامل برسد. با ایجاد سرعت کامل، ولتاز ژنراتور تا کاهش سرعت کابین ثابت باقی می ماند. برای کاهش سرعت و توقف کابین از یک مجموعه کلید القایی استفاده میشود. ترمزها فقط در زمان ثابت بودن کابین عمل می کنند.

الکترو موتور گیربکس های مورد استفاده در ایران عموما ساخت کشورهای اروپای غربی می باشند و چند نمونه از آنها عبارتند از :

  • LiftEquip (تیسن کروپ) ساخت کشور آلمان
  • Ziehl-Abegg ساخت کشور آلمان
  • WITTUR ساخت کشور آلمان
  • ALBERTO SASSI ساخت کشور ایتالیا
  • SICOR (الکامپ قدیم) ساخت کشور ایتالیا
  • MONTANARI ساخت کشور ایتالیا
  • SCHINDLER ساخت کشور اسپانیا (ناموجود در بازار)
  • FIA ساخت کشور ایتالیا
  • TOP GEARS ساخت کشور ایتالیا
  • GEM ساخت کشور ایتالیا

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *