دسته‌بندی نشده

ترافیک آسانسور (بخش دوم)

تاخیر باز و بسته شدن درب آسانسور

زمان تأخیر در باز و بسته شدن در

اساس حرکت آسانسور در شکل زیر نشان داده شده است که شامل زمان بسته شدن درب و شروع به حرکت کابین و رسیدن به مقصد،باز شدن درب کابین و انتقال مسافران به طبقه که به این زمان باید احضار ناموفق کابین که باعث تأخیر آسانسور می شود را نیز اضافه نمود.همچنین زمان های تأخیر در باز و بسته شدن درب که تابعی از کیفیت آسانسور است را نیز باید به این زمان افزود.

دیاگرام کارکرد یک آسانسور

البته زمان انتقال مسافرین از کابین یا به داخل کابین که تابعی از سطح مفید کابین و تعداد ظرفیت گنجایش نفرات است را نیز باید منظور نمود.
همان گونه که مشاهده می شود، زمان طی مسیر یک آسانسور از مقادیر کوچکتری تشکیل می گردد.

برای روشن شدن موضوع با یک مثال ساده آغاز می کنیم:

فرض کنید آسانسوری با دو توقف داریم که فاصله هر توقف ۳ متر است. حال می خواهیم مدت زمان مسافرت یک نفر را در طول مسیر مسافرت آسانسور محاسبه کنیم، هنگامی که فرد به آسانسور می رسد و آن را احضار می کند، زمان مسافرت آغاز می گردد.

شکل زیر را در نظر بگیرید، کابین در پایین ترین طبقه آماده سوار کردن مسافر می باشد. در این حالت پس از اعمال شستی آسانسور، در باز شده و با توجه به نوع درب، مدت زمان باز شدن درب ۲ تا ۳ ثانیه خواهد بود و حدوداً ۲ ثانیه نیز برای داخل شدن شخص به کابین در نظر گرفته خواهد شد.

شماتیک کارکرد یک آسانسور از لحظه سوار شدن تا پیاده شدن

زمان بسته شدن در نیز در حدود ۳ ثانیه طول خواهد کشید و زمان حرکت کابین به طبقه بعدی ۱۰ ثانیه خواهد بود، درصورتی که زمان باز شدن مجدد درب طبقه فوقانی ۲ ثانیه و زمان خروج نفر از کابین هم ۲ ثانیه باشـد، مجموع زمان به ۱۹.۴ ثانیه خواهد رسید.درب مجدداً باید بسته شود که این زمان نزدیک به ۳ ثانیه و مدت زمان برگشت به طبقه پایین ۷.۵ ثانیه خواهد بود،(زمان برگشت %۷۵ زمان رفت محاسبه می گردد).

در مجموع زمان مستقل رفت و برگشت ۳۰ ثانیه خواهد شد. این زمان تقریباً معادل زمانی است که یک مسافر در پایین ترین طبقه در حال انتظار خواهد بود تا آسانسور دوباره به طبقه اول برگشته و سرویس دهد. این مدت زمان را زمان انتظار در یک طبقه اصلی گویند.

اگر فرض شود که جریان ورود مسافر به طور دائم باشد، متوسط زمان انتظار نصف زمان R.T.T برای این آسانسور خواهد بود زیرا تعدادی از مسافرین که دیرتر به آسانسور رسیده اند زمان انتظارشان صفر خواهد بود و تعدادی نیز همان زمان ۳۰ ثانیه را در پشت در آسانسور در حال انتظار می باشند، پس در نتیجه متوسط این زمان ۱۵ ثانیه خواهد بود.
اگر دو آسانسور مشابه مثال قبل را داشته باشیم و زمان رفت و برگشت آنها ۳۰ ثانیه باشد،در این حالت مدت زمان انتظار نصف زمان R.T.T یعنی معادل ۱۵ ثانیه و مدت زمان متوسط انتظار ۷.۵ ثانیه خواهد بود.

مدت زمان انتظار

اصولا مهندس طراح آسانسور علاقه دارد تا سیستم آسانسوری طراحی کند که مدت زمان انتظار مسافر در طبقات یا در حین طی مسیر آسانسور، تا حد ممکن کوتاه باشد. در ساختمان های تجاری بی حوصلگی مسافرین بیشتر از ساختمان های مسکونی است و ساکنین ساختمان های مسکونی تحمل بیشتری جهت انتظار رسیدن آسانسور در طبقه اصلی را دارند.
مطالعات نشان میدهد که مدت زمان تحمل مسافرین آسانسور جهت انتظار در ساختمان های تجاری ۳۰ ثانیه می باشد. پس اولین فاکتور در طراحی آسانسور این است که مدت زمان متوسط کارکرد به گونه ای باشد که زمان انتظار در ساختمان های اداری کمتر از ۳۰ ثانیه و در ساختمان های مسکونی کمتر از ۶۰ ثانیه باشد.

طبق بررسی های آماری جمعیت ساکن و استفاده کننده از آسانسور، در ساختمان های مسکونی بر اساس اتاق خواب و در ساختمان های اداری بر اساس زیربنا مطابق جدول زیر برآورد می شود. طبق بررسی به عمل آمده آسانسور باید قادر به جابه جایی درصدی از ساکنین باشد که مقادیر آن در جداول مربوطه برحسب نوع ساختمان نشان داده شده است.

جدول تقریبی ساکنین و سایر محاسبه f و S

 

 

کارفرمایان و مهندسین مشاور گرامی لطفا قبل از طراحی با مدیر طراحی و مهندسی شرکت ایمن آسانبر لیان تماس حاصل فرماید.

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *