مقالات الکتریکال

سوئیچ های ایمنی در آسانسور

لیمیت سوئیچ های آُسانسور

میکروسوئیچ

در یک سیستم آسانسور تعدادی میکروسوئیچ وجود دارد که در مکان های مختلف این سیستم مانند :گاورنر،پاراشوت، اضافه بار، نصب شده است.

میکروسوئیچ های آسانسور

می توان به برخی از این سوئیچ ها برای نمونه اشاره نمود:

DO: شستی با کنتاکت همیشه بسته برای باز کردن در اتوماتیک کابین وقتی که در حال بسته شدن است.
DC: شستی با کنتاکت همیشه باز برای بستن در اتوماتیک کابین وقتی که باز شده و زمان توقف در طبقه هنوز تمام نشده است.

شستی بازشو و بسته شو کابین

سنسور های دور انداز و توقف

روی کابین هم دو سنسور جهت دوراندازی موتور و توقف کابین وجود دارد. فاصله ای که برای دوراندازی آسانسورهای دو سرعته در نظر گرفته میشود ۸۰ الى ۹۰ سانتی متر می باشد.

سنسوری که باعث دوراندازی می شود به نام SLF (slow flag) و سنسوری که باعث توقف کابین میشود به نام LEF (level flag) معروف است.

شکل ظاهری این سنسورها شبیه مداد می باشد و به مغناطیس و آهنربا حساس هستند. این سنسورها ( آهنربا ها) را روی ریل تعبیه می نمایند. برای هر طبقه دو آهنربای دورانداز یکی ۸۰ سانتی متر بالاتر از طبقه و دیگری ۸۰ سانتی متر پایین تر از (برای اندازه دقیق به کاتالوگ تابلو فرمان مراجعه شود) همان طبقه نصب شده است. همچنین یک آهنربای توقف برای هر طبقه در نظر گرفته می شود.

تذکـر: با توجه به پیشرفت تکنولوژی های اخیر و استفاده از سیستم دایرکت اپروچ دیگر نیازی به سنسور دور انداز نخواهیم داشت و فقط در لول هرتوقف آهنربای طبقه قرار می دهیم .

برای تخمین تعداد آهنربای دورانداز برای هر ساختمان به روش زیر عمل می کنیم:

۲ – (۲ × تعداد طبقه) = تعداد آهنربا موجود در یک ساختمان

*چون در طبقه آخر از بالا و در طبق اول از پایین آهنربایی وجود ندارد از کل آهنربا دو عدد را کم می نماییم.

سنسور های دور انداز و توقف

میکروسوئیچ های آسانسور

لیمیت سوئیچ های چاه آسانسور

در پایین ترین ایستگاه و بالاترین ایستگاه آسانسور یک لیمیت سوئیچ محدود کننده وجود دارد. هنگامی که به هر دلیلی آسانسور خاموش شد جهت راه اندازی مجدد آن باید آسانسور به سمت این لیمیت سوئیچ های محدود کننده رفته و بتواند طبقات را شناسایی نماید.

لیمیت سوئیچ قطع کننده (شالتر) بالا و پایین ۱۲-۸ سانتی متر بالاتر از بالاترین توقف و ۱۲-۸ سانتی متر پایین تر از پایین ترین توقف قرار داده می شود تا در صورتی که کابین نتوانست در حالت عادی متوقف شود، در صورت برخورد با این قطع کن ها به سرعت متوقف شود.

اگر در سیستم کنترل مشکلی پیش نیاید کابین به طور عادی با لیمیت سوئیچ شناسایی بالا دوراندازی کرده و سر طبقه خواهد ایستاد. ولی اگر به هر دلیلی مشکلی در سیستم بوجود آید، بابرخورد به CAN دوراندازی انجام نشود، لیمیت سوئیچ CBN ( حد بالا و پایین ) برق کنتاکتور ( موتور اصلی ) را قطع و کابین را قبل از برخورد به سقف چاه متوقف خواهد کرد. در صورت بروز مشکل، جهت جلوگیری از برخورد کابین به کف چاه نیز سیستم به همین نحو عمل می کند.

لیمیت سوییچ های دورانداز ، حد و شالتر آسانسور

نوشته های مرتبط

2 فکر در مورد “ سوئیچ های ایمنی در آسانسور

  1. مهدی عباس زاده گفت:

    تشکر میکنم از کارشناس شما بابت کمک کارشناسی جهت رفع ارور safety cut

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *